Ostalo

Obveze korisnika pri korištenju ove web stranice.

Ova web stranica Vam omogućavaju da koristite različite sadržaje,informacije  i funkcije. Sadržaje stvara Lux Ulaganja d.d., ali i vi, korisnici, korištenjem kontakt obrasca. Lux Ulaganja d.d. ne odgovara za sadržaje dostavljene od strane korisnika te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije koje su dostavili istinite, da ne dovode u zabludu te da se njima neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba. Ukoliko se utvrdi ili razumno sumnja da je sadržaj koji su korisnici dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja ovih web stranica, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika usluge.

Lux Ulaganja d.d.. zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni nepodobnim i/ili protivnim ovim Uvjetima korištenja i/ili propisima.

Lux Ulaganja d.d.. izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj stranica te zabranjuje korištenje sadržaja stranica, osim kako je to određeno ovim Uvjetima korištenja.

Lux Ulaganja d.d. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Lux Ulaganja d.d. ne odgovara ni za kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja sadržaja ili greške u radu ovih web stranica.

Dostupnost

Ove web stranice koristite isključivo na Vašu vlastitu odgovornost. Lux Ulaganja d.d. ne jamče ni na koji način da upotreba stranica neće biti prekinuta ili da će biti bez poteškoća u radu. Pristup ovoj web stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen zbog rutinskog održavanja tako i iz drugih razloga za koje Lux Ulaganja d.d. nije odgovoran.

Upoznati ste i suglasni ste s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju navedene, a s time i do privremenog prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan naše kontrole pa iz tog razloga Lux Ulaganja d.d. ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme korištenja i pružanja usluga. Lux Ulaganja d.d. ni u kojem slučaju neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih web stranica.

Kolačići

Kako bi ove web stranice radile pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranica, u svrhu poboljšavanja Vašeg korisničkog iskustva, ove stranice moraju na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija – kolačiće (cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo zatražiti Vaš pristanak za spremanja kolačića. Korištenjem web stranica pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranice, no neke njihove mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Kako koristimo kolačiće? Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetskih stranica (statistiku), tako da ih možemo prilagoditi vašim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključite preglednik, a drugi su trajniji i ostaju na Vašem računalu neko vrijeme. Neki su kolačići neophodni za funkcionalnost stranica, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih svojstava i korisničkog iskustva.