Zakup poslovnih prostora

STARI GRAD

POVRŠINA

UPU ZOGONKE obuhvaća 109.000 m² površine zemljišta od čega je približna površina građevinskog zemljišta 74.600 m². Urbanistički plan uređenja (UPU) je odobren u srpnju 2012. godine te su ishođene pravomoćne lokacijske dozvole za sve prometnice. Područje je definirano kao S zona – izgradnja stambenih prostora s mogućim objektima za poslovnu aktivnost. Na lokaciji je dopuštena gradnja dvojnih i trojnih kuća.

Maksimalno ograničenje tlocrta iznosi  30 posto  veličine građevinske čestice.
Propisana visina zgrade obuhvaća: podrum + prizemlje + prvi kat + potkrovlje.

PROJEKT U BROJKAMA KOJE SE ODNOSE NA 43.995 m² VLASNIŠTVA

Površina građevinskog zemljišta: 41.200 m².
Od toga, javne površine (unutarnje prometnice i zaštitno zelenilo): oko 4.500 m².
Maksimalna bruto razvijena površina projekta: 45.900 m².
U sklopu projekta, planirana je izgradnja 37 vila.

 

STARI GRAD

hvar-starigrad-01

Stari Grad, odnosno tadašnji Pharos, utemeljen je davne 384. godine prije Krista kada antički Grci isplovljavaju s otoka Pharosa te uplovljavaju u starogradski zaljev. Burna povijest je iza sebe ostavila mnoge znamenitosti koje turisti mogu razgledati u muzejima ili u šetnji starom gradskom jezgrom.

Trg i župna crkva Sv. Stjepana su najznačajniji javni prostori Staroga Grada. U prošlosti, na trgu su se odvijale sve društvene i gospodarske aktivnosti, no preseljenjem dnevnih aktivnosti stanovnika i turista na Rivu, trg postaje oaza tišine i kontemplacije. Stari Grad krasi i Tvrdalj Petra Hektorovića. Renesansni pjesnik je ovu znamenitost gradio cijelog svog života. Osim svoje arhitektonske ljepote, Tvrdalj je atraktivan i zbog umjetničkog opusa koji krije.

Stari Grad, osim bogatom arhitekturom, brojne turiste privlači i raznolikom gastronomskom ponudom gdje se, osim mediteranskih specijaliteta, nude kvalitetna hvarska vina, hvarski med, slatko od lavande te brojne druge autohtone delicije. Mnogobrojne sportske aktivnosti – bicikliranje, obilazak znamenitosti, surfanje, ronjenje, penjanje na vrh Purkin Kuk s kojeg se vidi cijeli Stari Grad koji je pod UNESCO-vom zaštitom te šarolik noćni život koje nudi Stari Grad, čine ga jednim od najposjećenijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.

Pošaljite upit
Kategorija: Projekti Podnaslov: PROJEKT ID proizvoda: 6
  • Parking da

U mjestu Stari Grad na otoku Hvaru je planirana izgradnja luksuznih stambenih vila u borovoj šumi neposredno uz more s prekrasnim pogledom na uvalu. Svaka vila raspolaže privatnim vrtom i bazenom. U planu gradnje se može uzeti u obzir i izgradnja apartmanskog kompleksa s pripadajućim sadržajima poput bazena, igrališta, fitness centra, trgovine, frizerskog salona i sl.

05

Dodatne informacije